Netradičný recept na pečenú kapusta s aromatickým korením a syrom

- Advertisement -

Červená kapusta je chuťovo podobná bielej kapuste, ale táto odroda je oveľa lepšia. Obsahuje totiž dvakrát viac vitamínu C, než jej biela verzia. Ak si však ešte nenašla miesto vo vašej kuchyni, ponúkame vám recept, ktorý ulahodí vašim chuťovým pohárikom.

Ingrediencie:
350g červenej kapusty
80g šunky
3 polievkové lyžice olivového oleja
Koriander podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti
150g Suluguni syru
3 strúčiky cesnaku
2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
Soľ podľa chuti

Postup:
1. Umyte kapustu. Použite veľký ostrý nôž na rezanie hlávky do hrúbky 2 cm a kolieska následne položte na plech pokrytý papierom.
2. V malej miske zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, nasekaný cesnak, soľ a korenie. Výslednú omáčku nalejte na kapustu.

 

3.Položte panvicu do rúry, zahrejte ju na 160-170 stupňov a pečte kolieska kapusty 25-30 minút. 10 minút pred koncom varenia umiestnite plátky syru Suluguni na kapustu.
4. Šunku nakrájajte na kocky a mierne ju opečte na suchej panvici. Kapustu posypte touto nasekanou šunkou a koriandrom.

- Advertisement -

 

Prajeme vám dobrú chuť! Ak vás recept zaujal, určite ho nezabudnite zdieľať s vašimi priateľmi.

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články