Recept: Tvarohový dezert, ktorý sa vám rozpustí na jazyku už po prvom zahryznutí

- Advertisement -

Ak vás už unavuje tráviť veľa času pečením koláčov, môžete si pripraviť tento jednoduchý tvarohový dezert, ktorý nie je svojou chuťou o nič horší, ako drahé varianty z obchodov.

Na prípravu cesta potrebujete:

  • 200 g pšeničnej múky
  • 1 vajce
  • 30 g cukru
  • 5 g prášku do pečiva
  • 100 g masla

Plnka

  • 350 g tvarohu
  • 300 g kondenzovaného mlieka
  • 20 g múky
  • 3 žĺtky
  • vanilkový cukor – voliteľné

Ingrediencie na sneh

- Advertisement -
  • 70 g cukru
  • 3 bielky
  • vanilkový alebo vanilínový cukor – voliteľné

Zvyšné ingrediencie:

  • 400 g čerstvých jahôd
  • mandľové lupienky

Postup

V mixéri si rozšľahajte múku, cukor a studené maslo, kým sa nerozpadnú.  Potom pridajte prášok do pečiva, vajíčko a vypracujte cesto. Ak nemáte mixér, tieto kroky je možné urobiť aj ručne.

Formu na pečenie vysteľte papierom a cesto vytvarujte tak, aby bolo aj po celom jej obvode. Následne ho vložte na chvíľu do chladničky.

Náplň: Zmiešajte kondenzované mlieko s tvarohom. Prípadne môžete kondenzované mlieko nahradiť jogurtom alebo domácou kyslou smotanou. Ale v takom prípade pridajte ešte trochu cukru. Teraz pridajte žĺtky a múku, ktorú je možné nahradiť aj krupicou alebo škrobom. Pre jemnejšiu chuť pridajte aj jahody – bude stačiť 10 kusov. Hmotu rozšľahajte mixérom, čím jej dodáte nadýchanú konzistenciu.

- Advertisement -

Preložte plnku na cesto a rovnomerne ju rozmiestnite tak, aby bola nižšia ako bočné strany cesta, aspoň 1,5 cm.

Rúru predhrejte na 180 stupňov a pečte 30 – 40 minút.

10 minút pred koncom pečenia začnite  šľahať bielky, potom pridajte cukor a šľahahjte, kým sa z hmoty nevytvorí stabilná pena.

Koláč vyberieme z rúry, na vrch rozložte jahody nakrájané na plátky a všetko potrite rozšľahaným snehom, ak je to potrebné, posypte mandľovými lupienkami.

Znížte teplotu v rúre na 150 – 140 stupňov a koláč pečte ďalších 10 minút. Keď je dezert hotový, najskôr ho nechajte vychladnúť  vo forme a potom ho už môžete servírovať.

- Advertisement -

 

Zdroj: .

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články