Mäkké a vláčne tvarohové rolky sú skvelým doplnkom čaju, dajú sa vyrobiť aj na slávnostný stôl. Deti v našej rodine ich obzvlášť milujú a zmiznú vždy v priebehu niekoľkých minút.
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/10/Screenshot_1-6.jpeg?resize=640%2C358&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/10/Screenshot_1-6.jpeg?resize=640%2C358&ssl=1)
Potrebujeme:
lístkové cesto 1 balenie
maslo alebo margarín 250 g
tvaroh 500 g
vajcia 4
soľ
cukor podľa chuti
Postup:
Maslo vopred vyberieme z chladničky, aby zmäklo.
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/10/Screenshot_2-11.jpeg?resize=640%2C335&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/10/Screenshot_2-11.jpeg?resize=640%2C335&ssl=1)
Zmiešame ho s vajíčkami, soľou, cukrom a tvarohom.
To sa dá urobiť ručným mixérom alebo šľahačom.
Hmotu rozdelíme na 4 časti.
Každú z nich rozložíme na plát cesta Cesto je rozvaľkané na čo najtenšie.
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/10/Screenshot_3-13.jpeg?resize=640%2C343&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/10/Screenshot_3-13.jpeg?resize=640%2C343&ssl=1)
Prikryjeme ďalším plátom cesta a roládu stočíme.
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/10/Screenshot_4-13.jpeg?resize=640%2C338&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/10/Screenshot_4-13.jpeg?resize=640%2C338&ssl=1)
Takto urobíme aj druhú rolku.
Zabalíme obe rolky do pergamenu a vložíme do mrazničky, aby boli pevné a dali sa krájať.
Nakrájajte na porcie a dajte na plech vystlaný papierom na pečenie.
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/10/Screenshot_5-11.jpeg?resize=640%2C334&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/10/Screenshot_5-11.jpeg?resize=640%2C334&ssl=1)
Pečieme pri 200 stupňoch asi 10 minút, ale riaďte sa podľa svojej rúry.
Vychladnuté rolky posypeme práškovým cukrom.
Recept je výborný, pretože lístkové cesto, keď vychladne a ľahne, nebude sa drobiť.
Vďaka tvarohu sú rolky vláčne a mäkké.
Veľmi ekonomický recept!
Prajeme vám dobrú chuť!