Nepečený dezert s tvarohom a jahodami: Ideálny na leto! Z VÝSLEDKU budete prekvapení – toto je fantastický nápad!

- Advertisement -

Tento dezert bude v lete skutočným pôžitkom. Netreba ho piecť a je to dokonalá osviežujúca maškrta!

Potrebujeme:

350 g jahôd

250 g sušienok

80 g masla

20 g želatíny

- Advertisement -

15 g vanilkového cukru

700 g tvarohu

150 g krupicového cukru

150 g smotany 20% tuku

Na čokoládový krém:

- Advertisement -

100 g smotany

50 g čokolády

Postup:

1. Sušienky si zomeľte v mixéri alebo pomocou valčeka. Mali by ste získať sušienkovú drť bez veľkých kúskov. 

2. Maslo si rozpustite v hrnci.

- Advertisement -

3. Pridajte ho k sušienkam a vymiešajte dohladka. 

4. Formu si vysteľte papierom na pečenie a navrstvite sušienky. Pritlačte dnom pohára a odložte do chladničky, kým si pripravíte plnku. 

5. Tvaroh, práškový cukor, vanilkový cukor a smotanu si vyšľaháme mixérom dohladka. 

6. Želatínu zalejte vodou a nechajte napučať. Napučanú želatínu vložte do vodného kúpeľa, kým sa úplne nerozpustí a potom ju zmiešajte s tvarohovou hmotou.

7. Polovicu tvarohovej hmoty vložte do formy na vrchnú časť sušienok, potom naukladajte nakrájané jahody a prikryte ich druhou vrstvou tvarohovej hmoty. Odložte do chladničky na 3 hodiny. 

8. Potom si pripravte čokoládovú polevu tak, že vo vodnom kúpeli vymiešate šľahačkovú smotanu s čokoládou dohladka. 

9. Vrch dezertu rovnomerne polejte a podľa vkusu ozdobte čokoládovými vločkami alebo kokosom. 

10. Nakrájajte a môžete podávať.

Prajeme dobrú chuť!

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články