Recept: Čokoládový dezert dezert plnený lahodnou, chrumkavou zmesou

- Advertisement -

Dostali ste chuť na čokoládový koláč, v ktorom natrafíte na chuť sušených sliviek a orechov? Potom ste na správnom mieste!

Na prípravu potrebujete

  • 100 g masla
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 75 g múky
  • 75 g cukru
  • 2 vajíčka
  • 1 čl prášku do pečiva
  • 10 sušených sliviek
  • hrsť vlašských orechov

Roztok na potretie cesta

  • alkohol + káva

Krém

- Advertisement -
  • 50 g mliečnej a horkej čokolády
  • 250 ml mlieka alebo smotany
  • 160 g múky
  • 180 g cukru
  • Orechy podľa chuti

Čokoládová plnka

  • 200 g smotany
  • 50 g masla
  • 200 g horkej čokolády

Postup

Bielky oddeľte od žĺtkov. Žĺtka zmiešajte s cukrom a vyšľahajte.

Bielky vyšľahajte so štipkou soli, kým nezískate hustú, nadýchanú konzistenciu.

Orechy nasekajte nožom.

- Advertisement -

Roztopte si čokoládu a vymiešajte ju s maslom do hladka.

Čokoládovú zmes zmiešajte so žĺtkami, orechmi a kúskami sliviek.

Múku zmiešajte s práškom do pečiva a preosiatu ju nasypte do čokoládovej hmoty. Opatrne k nej primiešajte vyšľahané bielky.

Formu na pečenie vysteľte papierom na pečenie a vylejte naň cesto.

Predhrejte si rúru na 180 stupňov a pečte 20 – 30 minút.

- Advertisement -

Tip: Ak chcete pripraviť väčší koláč, zdvojnásobte množstvo ingrediencií a upečte si 2 korpusy.

Keď je korpus vychladnutý, rovnomerne ho potrite zmesou alkoholu a kávy – nechajte niekoľko hodín pôsobiť.

Na prípravu krému si rozpustite čokoládu v mlieku alebo smotane.

Žĺtky vyšľahajte s cukrom, vanilkou, pridajte múku a vymiešajte si hladkú konzistenciu.

Teraz dajte do hrnca čokoládovú a žĺtkovú zmes – premiešajte a povarte do zhustnutia. Odstavte zo sporáka a nechajte vychladnúť.

Orechy opečte na suchej panvici a rozmixujte ich na menšie kúsky. Zmiešajte ich so smotanou

Na prípravu čokoládovej plnky si rozpustite čokoládu v smotane, následne pridajte maslo a premiešajte. Keď to začne bublať, odstráňte to z plameňa.

Upečený korpus rozrežte pozdĺžne, pridajte krém, čokoládovú plnku a prikryte to druhou polovicou cesta. Výsledný dezert ozdobte podľa svojich predstáv.

Nakoniec to vložte na pár hodín do chladničky.

 

Zdroj: souspark.ru

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články