Tento recept zo stránky napadovy.blog je možno trošku netradičný, ale ak máte radi výdatné domáce jedlá, určite si prídete na svoje. Bravčové rolky s cibuľou a omáčkou, ktoré chutia výborne k akejkoľvek prílohe!
Nemusíte sa báť, že by bolo toto jedlo len samá cibuľa. Používa sa v recepte hlavne na zvýraznenie chuti.
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/04/cibulacky01.jpg?resize=640%2C360&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/04/cibulacky01.jpg?resize=640%2C360&ssl=1)
Potrebujeme:
400 g bravčových plátkov
250 g cibule
300 g kyslej smotany
150 g hladkej múky
1 ČL mletej červenej papriky
zväzok čerstvého kôpru
2 PL octu
1 ČL soli
1 PL cukru
4 PL rastlinného oleja
Postup:
Ak máte bravčové mäso vcelku, nakrájajte ho na asi 1 cm hrubé plátky, naklepte z oboch strán, pridajte soľ, čierne mleté korenie, vložte do misky a nechajte 15 minút odležať.
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/04/cibulacky02.jpg?resize=640%2C480&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/04/cibulacky02.jpg?resize=640%2C480&ssl=1)
Polovicu z množstva cibule nakrájajte na tenké pol krúžky, vložte do misky a zasypte soľou, čiernym korením, cukrom a pridajte aj trochu octu a nasekaného kôpru. Nechajte marinovať asi 10 minút.
Potom na každý plátok mäsa položte trochu marinovanej cibule a stočte do malej rolky. Tretinu múky si odložte bokom a vo zvyšku obaľte každú mäsovú rolku.
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/04/cibulacky03.jpg?resize=640%2C480&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/04/cibulacky03.jpg?resize=640%2C480&ssl=1)
Na hlbokú panvicu alebo do hrnca si dajte olej, rozhorúčte a osmažte mäso dozlatista. Potom preložte na tanier a do panvice s výpekom vložte druhú polovicu nadrobno nakrájanej cibule.
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/04/cibulacky04.jpg?resize=640%2C480&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/04/cibulacky04.jpg?resize=640%2C480&ssl=1)
Pridajte zátrepku zo smotany a hladkej múky, červenú mletú papriku, trochu nasekaného kôpru a trochu vody. Vymiešajte kompaktnú hladkú omáčku.
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/04/cibulacky05.jpg?resize=640%2C480&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/04/cibulacky05.jpg?resize=640%2C480&ssl=1)
Teraz vložte do omáčky mäsové rolky tak, aby ich omáčka úplne zakryla.
Podlejte podľa potreby vodou, varte na miernom ohni po dobu asi 40 minút a potom servírujte s obľúbenou prílohou.
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/04/cibulacky06.jpg?resize=640%2C480&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/04/cibulacky06.jpg?resize=640%2C480&ssl=1)
Prajeme dobrú chuť!