Toto je moje tajomstvo jemných a šťavnatých vysmážaných kuracích kúskov! VĎAKA tomu sú tak lahodné

- Advertisement -

Perfektný obed na víkend, ktorý bude vaša rodina zbožňovať!

Mnoho ľudí nemá rado vyprážané kuracie filety, pretože sa im zdajú suché. Prezradíme vám tajomstvo, vďaka ktorému ostane mäso jemné a šťavnaté. 

Potrebujeme:

2 kuracie filety

3 vajcia

1 ČL korenia podľa chuti

- Advertisement -

2 strúčiky cesnaku

rastlinný olej na vysmážanie

2 PL kukuričného škrobu

soľ podľa chuti

Postup:

Mäso si opláchneme a osušíme kuchynskými utierkami. Odstránime prípadné blanky a nakrájame na tenké prúžky približne rovnakej dĺžky. Každý prúžok zľahka narežeme párkrát po celom povrchu. 

- Advertisement -

Opatrne oddelíme žĺtky od bielkov, mäso uložíme do hlbšej misky, pridáme žĺtky, osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak a premiešame. Vďaka drážkam, ktoré sme narezali do mäsa, sa marináda lepšie vstrebe do mäsa a ostane jemné a chutné.

Necháme marinovať 20 minút. 

Po uplynutí tejto doby pridáme škrob a dobre premiešame.

Bielky jemne osolíme a mixérom ich vyšľaháme na sneh. 

Marinované kuracie kúsky následne obalíme v bielkovej pene a niekoľkokrát otočíme, aby boli prúžky úplne pokryté snehom.

- Advertisement -

Rozohrejeme si panvicu s olejom a obalené kúsky vysmážame z oboch strán do zlatista. 

Pri vysmážaní môžeme panvicu na pár minút prikryť pokrievkou, aby sa mäsko dobre osmažilo aj zvnútra.

Necháme odkvapkať na papierových utierkach a môžeme servírovať. Podávame s obľúbenou prílohou alebo ako občerstvenie s chutnými omáčkami.

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články