Perfektný obed na víkend, ktorý bude vaša rodina zbožňovať!
Mnoho ľudí nemá rado vyprážané kuracie filety, pretože sa im zdajú suché. Prezradíme vám tajomstvo, vďaka ktorému ostane mäso jemné a šťavnaté.
Potrebujeme:
2 kuracie filety
3 vajcia
1 ČL korenia podľa chuti
2 strúčiky cesnaku
rastlinný olej na vysmážanie
2 PL kukuričného škrobu
soľ podľa chuti
Postup:
Mäso si opláchneme a osušíme kuchynskými utierkami. Odstránime prípadné blanky a nakrájame na tenké prúžky približne rovnakej dĺžky. Každý prúžok zľahka narežeme párkrát po celom povrchu.
![](https://i.imgur.com/rcq2dwj.jpg)
![](https://i.imgur.com/rcq2dwj.jpg)
Opatrne oddelíme žĺtky od bielkov, mäso uložíme do hlbšej misky, pridáme žĺtky, osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak a premiešame. Vďaka drážkam, ktoré sme narezali do mäsa, sa marináda lepšie vstrebe do mäsa a ostane jemné a chutné.
![](https://i.imgur.com/9LWApQb.jpg)
![](https://i.imgur.com/9LWApQb.jpg)
Necháme marinovať 20 minút.
![](https://i.imgur.com/r8uMNfa.jpg)
![](https://i.imgur.com/r8uMNfa.jpg)
Po uplynutí tejto doby pridáme škrob a dobre premiešame.
![](https://i.imgur.com/nuXEjjh.jpg)
![](https://i.imgur.com/nuXEjjh.jpg)
Bielky jemne osolíme a mixérom ich vyšľaháme na sneh.
![](https://i.imgur.com/e41WUtC.jpg)
![](https://i.imgur.com/e41WUtC.jpg)
Marinované kuracie kúsky následne obalíme v bielkovej pene a niekoľkokrát otočíme, aby boli prúžky úplne pokryté snehom.
![](https://i.imgur.com/y06srhX.jpg)
![](https://i.imgur.com/y06srhX.jpg)
Rozohrejeme si panvicu s olejom a obalené kúsky vysmážame z oboch strán do zlatista.
![](https://i.imgur.com/sAxRpLq.jpg)
![](https://i.imgur.com/sAxRpLq.jpg)
Pri vysmážaní môžeme panvicu na pár minút prikryť pokrievkou, aby sa mäsko dobre osmažilo aj zvnútra.
![](https://i.imgur.com/oXYAjLL.jpg)
![](https://i.imgur.com/oXYAjLL.jpg)
Necháme odkvapkať na papierových utierkach a môžeme servírovať. Podávame s obľúbenou prílohou alebo ako občerstvenie s chutnými omáčkami.
![](https://i.imgur.com/kgtmhZb.jpg)
![](https://i.imgur.com/kgtmhZb.jpg)