Prinášame vám originálny recept na prípravu lahodnej krkovičky, ktorú môžete servírovať na obed alebo len tak na stretnutí s priateľmi. Krkovička nikdy nebola taká vláčna a chutná ako podľa tohto receptu.


Potrebujete:
- 2 kg zemiakov pokrájaných na plátky
- 1,5 kg krkovičky
- 100 g slaniny
- 1 malá cibuľa a 1 červená cibuľa
- 60 ml svetlého piva
- 100 ml slnečnicového oleja
- 4-5 strúčikov cesnaku
- petržlenová vňať
- 1 lyžica medu
- 200 g smotany na varenie alebo bieleho jogurtu
- soľ, čierne korenie, korenie gyros
Postup:
V prvom rade si prichystáme marinádu. Dôkladne premiešame pivo, med, olej a korenie gyros. Na plech vystlaný papierom na pečenie rozložíme plátky zemiakov a potrieme ich prichystanou marinádou.


Zvyšok marinády použijeme na marinovanie krkovičky, minimálne na 30 minút. Na zemiaky poukladáme plátky slaniny a nakrájanú cibuľu. Navrch uložíme marinovanú krkovičku a prikryjeme alobalom.


Vložíme do rúry predhriatej na 200 stupňov a pečieme asi hodinu. Na cesnakovú omáčku si prelisujeme strúčiky cesnaku, ktoré zamiešame do smotany alebo bieleho jogurtu.


Dochutíme petržlenovou vňatou a napríklad aj provensálskym korením.




Po hodine pečenia zemiaky a krkovičku zalejeme pripravenou omáčkou a necháme zapiecť v rúre ešte niekoľko minút. Hotovo! Tento skvelý recept môžete využiť aj počas grilovania.


Zdroj: tesciowagotuje.pl


