Parenú knedľu už nekupujem. Robím si ju podľa tohto receptu a je dlhá ako moja ruka

- Advertisement -

Tak chutnú knedľu sme dlho nemali. Urobte si ju aj vy podľa totho receptu od pani Danice.

Potrebujeme:

2 hrnčeky (250ml) múka hrubá

2 hrnčeky múka polohrubá

42g droždie

6 dcl mlieko približne

- Advertisement -

1 vajce

2 kávové lyžičky soľ

Postup:

Do misky preosejeme múku,pridáme kvások,soľ vajce a ostatné mlieko, mlieko pridávame opatrne.Cesto zarobím a nechám chvíľku postáť.

Vypracujeme hladké cesto.

Necháme vykysnúť.

- Advertisement -

Vykysnuté cesto preklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 3-4 časti.

Vytvarujeme knedľu a necháme 20 minút podkysnúť.

Do hrnca dáme variť vodu s trochou soli, po 20 minútach kysnutia vložíme knedľu.

Zakryjeme, stiahneme na najslabší plameň a varíme 20 minút.

- Advertisement -

Za ten čas si pripravíme druhú knedľu aby nám stihla podkysnúť.

Po 20 minútach je knedľa hotová.

Keď mám väčšiu knedľu tak ju varím v pekáči, ktorý si položím na dva horáky (oba horáky po vložení knedľe stiahnem na minimum).

Výborná k segedínu, alebo gulášu :-).

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články