Takto nám CHUTÍ najviac: Bravčové mäso s majoránkovými zemiakmi pripravené za okamih!

- Advertisement -

Patríte medzi tých, ktorí radi pre svoju rodinu varia, ale v kuchyni trávia minimum času? Potom práve Vás veľmi poteší náš dnešný recept.

Recept je navyše úžasný aj v tom, že varíte z toho, čo dom dal.

Aj o tom je famózne bravčové mäso s majoránkovými zemiakmi.

Tieto ingrediencie budeme potrebovať:

  • 0,5 kg bravčového
  • 1 kg zemiakov
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 1 čajová lyžička majoránky
  • 1 lyžička papriky
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 cibuľa
  • 1 hrsť hrášku
  • olej
  • soľ

- Advertisement -

Takto budeme postupovať:

Bravčové mäso nakrájame na malé kocky. Osmažíme na veľkej panvici krátko v oleji. Pridáme rozdrvený cesnak a najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme k mäsu.

Pridajte soľ podľa chuti, korenie, papriku a majoránku. Podlejte vodou a takto varte, kým sa voda nevyvarí.

Medzitým sú surové zemiaky nakrájané na zhruba rovnaké kocky ako mäso.

Keď je mäso po 40 minútach mäkké, pridajte hrsť zeleného hrachu a pokračujte vo varení po dobu 15 až 20 minút.

- Advertisement -

V tejto chvíli znovu pridáme vodu, ale nenecháme ju tentoraz vyvariť.

Medzitým osmažíme na inej panvici zemiaky na oleji a osolíme.

Nakoniec premiešame s mäsom a môžeme podávať.

Máme hotovo!

- Advertisement -

Prajeme Vám dobrú chuť!

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články