Tajomstvo na domáci recept na najlepšiu studeninu. V našej rodine ju robíme už 30 rokov

- Advertisement -

Na prípravu potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 1,5 – 2 kg kuracieho mäsa
  • 2 ks bravčových stehien
  • 1 mrkva
  • 1 cibuľa
  • 1,5 PL soli
  • 6 ks celého čierneho korenia
  • 4 ks nového korenia
  • 4 ks bobkového listu
  • 2 ks klinčekov

Postup

Mäso dôkladne umyte a namočte na 3-4 hodiny do studenej vody.

Kuracie mäso zbavte koze a odrežte tukové časti.

- Advertisement -

Mäso zalejte vodou, aby bola o jeden a pol prsta nad mäsom, priveďte ju k varu, odstráňte penu a vývar podľa chuti osoľte.

Znížte teplotu a duste pod pokrievkou 4- 6 hodín.

40 minút po zovretí pridajte mrkvu a cibuľu, bez toho, aby ste ich zbavovali šupiek. Nezabudnite ani na zvyšné korenie.

Mäso nechajte vychladnúť vo vývare pod pokrievkou približne 1 hodinu, potom ho vyberte a odstráňte korenie.

Mäso rozoberieme na kúsky a vložte ho do pripravených nádob.

- Advertisement -

Podľa chuti pridajte cesnak, mäso zalejte vývarom, mrkvu pridajte na ozdobu a nechajte vychladnúť. Následne nádoby presuňte do chladničky, aby aspik úplne stuhol.

Zdroj: zdroj

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články