Šišky ako remeň. Sú skvelé aj niekoľko dní po príprave a vôbec sa nedajú pokaziť

- Advertisement -

pečenie šišiek je pre mnohých zložité. Ako ich upiecť aby sa vytvoril biely pásik, ako postupovať aby sa príliš neupiekli a mnoho ďalších otázok. Tento recept je overený, nedá sa pokaziť a chutí vynikajúco!

Prísady:

  • ½ kg hladkej múky
  • 3 dl mlieka
  • 5 dkg cukru
  • 5 dkg droždia
  • 6 žĺtok
  • štipka soli
  • 1 pl rumu

Príprava:

Z mlieka, 1 čl cukru a droždia pripravíme kvások. Ja to dávam do miesiča a ešte rukou premiesim. Necháme na teplom mieste nakysnúť, ja zapínam rúru na nízku teplotu a položím cesto blízko nej. 1 hodinu necháme kysnúť.

Po nakysnutí vyleje cesto na dosku, jemne premiesime a vyvaľkáme na 1,5 cm hrúbku. Na doske necháme ešte kysnúť asi 15 minút. Pomocou pohára vykrajujeme šišky, ja som zvykla prstom urobiť na každú dierku.

- Advertisement -

Pečieme na horúcom oleji prikryté pokrievkou, po obrátení už bez pokrievky.

Mne vyšlo z tejto dávky 20 ks, ale záleží aj na tom aké veľké vykrajujete.

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články