Rezne už nerobím. Vždy uvarím famózne zapekané zemiaky s mletým mäsom a paradajkami

- Advertisement -

Najjednoduchší recept na prípravu mletého mäsa! Vďaka zemiakom získate sýte jedlo, ktoré sa hodí či už na obed, ale aj na večeru.

Potrebujete

  • 500 g mletého mäsa
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 zemiaky
  • 2 paradajky
  • Soľ, korenie, bylinky
  • 100 g majonézy
  • 100 g smotany
  • 150 g tvrdého syra

Postup

Cibuľu nakrájajte nadrobno alebo rozmixujte v mixéri a zmiešajte ju s mletým mäsom a pretlačeným. Osoľte a okoreňte.

- Advertisement -

Vyberte si menší plech na pečenie s vysokými stranami a potrite ho rastlinným olejom.

Na dno formy naneste mleté mäso a rovnomerne ho rozmiestnite.

Primiešajte majonézu a kyslú smotanu – potrite tým mleté ​​mäso.

Pridajte cibuľu, na vrch dajte vrstvu tenkých zemiakových plátkov, pridajte soľ a korenie.

- Advertisement -

Paradajky nakrájajte na plátky a naukladajte ich na vrch.

 

 

- Advertisement -

Potrite ich majonézovo – smotanovou zmesou.

Posypte strúhaným syrom. Zakryte alobalom a vložte do rúry.

Pečte na 220 stupňoch približne 40 minút.

Pri servírovaní nakrájajte na porcie a posypte čerstvými bylinkami. Prajeme vám dobrú chuť.

Zdroj: .

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články