Recept: Pripravte si chrumkavé fašírky, ktoré budete pripravovať každú nedeľu

- Advertisement -

Fašírky sa dodnes považujú za klasické domáce jedlo, ktoré môžete pripraviť na obyčajnej panvici alebo plechu, ktorý je vystlaný papierom na pečenie.

Samotná príprava tohto receptu vám nezaberie veľa času a výsledok poteší nielen vaše chuťové bunky, ale aj všetkých členov rodiny.

Potrebujete

  • 300 g mletého bravčového mäsa
  • 300 gramov mletého hovädzieho mäsa
  • 1 lyžičku soli
  • 150 mililitrov minerálky
  • 1 cibuľu
  • 3 lyžice rastlinného oleja
  • 1/3 lyžičky čierneho korenia
  • 1/2 lyžičky sladkej papriky
  • čili podľa chuti

Postup

Mleté mäso zmiešajte so soľou a koreninami. Pridajte sýtenú vodu a všetko premiešajte. Mala by vám vzniknúť jednotná konzistencia.

- Advertisement -

Pridajte olej a rozotrite ho po celom povrchu mäsa. Misu zakryte potravinárskou fóliou a dajte marinovať do chladničky, najlepšie na 24 hodín.

Mäso následne vyberte a zmiešajte ho s nadrobno nakrájanou cibuľou. Vyformujte si fašírky.

Zostáva ich už len osmažiť na panvici z oboch strán. Môžete použiť aj panvicu na grilovanie, výsledok bude ešte chutnejší.

 

Zdroj: .

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články