Recept: Luxusné pečené fašírky bez vyprážania od šéfkuchára Babicu

- Advertisement -

Pripravte si šťavnaté fašírky so zeleninou a syrom!

Ingrediencie:

  • 600 g mletého bravčového mäsa
  • 1 vajce
  • 2 cibule
  • 2 paradajky
  • 150 g tvrdého syra
  • 150-200 ml smotany
  • Soľ, korenie, cesnak, bylinky

Postup

Mleté mäso zmiešajte s rozmixovanou cibuľou a vajíčkom, soľou a všetkým korením podľa vášho výberu.

- Advertisement -

Tip: Ak je mleté ​​mäso príliš husté, pridajte trochu mlieka, kyslú smotanu alebo šľahačku.

Mäso nechajte odstáť na 20 minút.

Paradajky a druhú cibuľu nakrájajte na plátky.

Vyformujte si fašírky, ktoré budú ploché.

Opečte ich z oboch strán do zlatista a vložte do pekáča.

- Advertisement -

Na vrch poukladajte krúžky cibule, paradajok a posypte nastrúhaným syrom.

Vrch polejte smotanou alebo šľahačkou.

Pečte na 180 stupňoch asi 30 minút, až kým nezískajú zlatistú farbu.

Pri podávaní môžete posypať čerstvými bylinkami, prípadne doplniť o chutnú domácu omáčku. Prajeme vám dobrú chuť!

- Advertisement -

Zdroj: .

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články