Najchutnejšia maďarská maškrta: Penový zákusok s jemnou náplňou a čokoládovou polevou!

- Advertisement -

Šamrole sú veľmi starým a známym zákuskom. Tešia sa veľkej obľube a nie je sa čomu diviť. Dva kusy sladkého jemného cesta, medzi ktorými nájdeme nadýchaný krém.

Každý z nás si predsa len občas dopraje takú sladkosť.

Ak aj Vy máte radi rúrky, iste Vás tento recept poteší. Pripravte si ich jednoducho doma a vychutnajte si ich s rodinou napríklad cez víkend, kedy sa všetci zídete pri káve, alebo čaju. Pochutnajú si všetci.

zloženie cesta

- Advertisement -
  • 580 g múky/ hladká
  • 320 g margarínu
  • 160 g cukru
  • 2 žĺtky
  • Strúhaná kôra z polovice citróna
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 150 ml vody

zloženie náplne

  • 5 bielkov
  • 150 ml vody
  • 400 g cukru
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy

na ozdobu

  • 300 g mliečnej čokolády
  • 5 lyžíc oleja

Takto budeme postupovať:

Zo zložiek pripravte cesto, premiešajte a nechajte ho stáť 1-2 hodiny v chladničke. Potom vyvaľkajte cesto na výšku 3-4 mm a vyrežte kruhové tvary. Upečte ich na plechu s papierom na pečenie a nechajte vychladnúť.

  • Vodu povarte s cukrom, nechajte vychladnúť a vmiešajte citrónovú šťavu a bielky. Zmes zahrejte a vyšľahajte do tvrdej peny.
  • Medzi dva kusy cesta navrstvite náplň a šamrole vyskladajte na tácku.
  • Rozpustite čokoládu, zmiešajte ju s olejom a polejte povrch každej rúrky. Nechajte stuhnúť v chladničke a potom podávajte.
- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články