Sviatočný mrkvový perník. Je tak dobrý, že si každý pýta recept. Tajomstvo je v postupe

- Advertisement -

Prinášame vám naozaj vydarený koláč. Vláčny, aromatický, chutný a jednoduchý na prípravu. Skúste a neoľutujete.

- Advertisement -

Ingrediencie:

  • 3 hrnčeky nadorbno nastrúhanej mrkvy
  • 3 hrnčeky hladkej múky
  • 1,5 hrnčeka cukru
  • 1,5 hrnček oleja
  • 4 vajcia
  • 1,5 lyžičky prášku na pečenie
  • 1,5 lyžičky sódy bikarbóny
  • 3 lyžice perníkového korenia
  • 2 vrchovaté lyžice kakaa

Ľubovoľné:

  • 3 hrste sušeného ovocia
  • čokoládová poleva
  • slivkový lekvár

 

Suché ingrediencie (múku, prášok na pečenie, sódu bikarbónu a perníkové korenie) preosejeme do misky.

Mrkvu ostrúhame a nastrúhame nadrobno.

- Advertisement -

Olej vlejeme do misky, pridáme cukor, vajcia a vyšľaháme. Pridáme mrkvu, ktorú zamiešame lyžicou. Rovnako po častiach zamiešavame lyžicou aj zmiešané suché ingrediencie.

Na záver zamiešame aj sušené ovocie.

Cesto vylejeme do formy s rozmermi 25×35 cm vyloženej papierom na pečenie a vložíme do rúry prehriatej na 180 stupňov. Pečieme okolo 55 minút. Necháme vychladnúť. Cesto môžeme rozkrojiť na 2 časti a spojiť ich slivkovým lekvárom. Navrch udekorujeme polevou či ľubovoľnou dekoráciou podľa chuti.

 

 

- Advertisement -

Zdroj: zcukrempudrem.blogspot.com

 

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články