Jahody nasypem na spodok formy, len zalejem cestom a upečiem! Najlepší koláč na svete!

- Advertisement -

Tento koláčik si urobíme z jahôd ale prakricky môžete použiť hociktoré ovocie.

(višne, čerešne, slivky, broskyne, marhule, jablká a ešte by som mohla ďalej menovať)

Franzúzký pirog

Ani sa nedá opísať slovom čo to presne je, je to niečo medzi pirogom a tortou, vlastne ani jedno ani druhé ale chutí fantasticky!

- Advertisement -

Po francúzky clafoutis (vyslovuj klafuti) ale to je dôležitejšie že moja rodina po ňom šalie. Ani sa nečudujem kedže tento koláč má jedinečnú chuť a zaujímavú štruktúru: pevná neporózná a dokonale uchováva chuť ovocia!

Prísady:

  • 0,5 kg jahôd
  • 100 g hladkej múky
  • 60 g cukru
  • 10 g soli
  • 200 ml mlieka
  • 4 vajíčka
  • 50 g masla

Príprava:

  1. Do misky nasypeme múku, pridáme cukor a štipku soli.

- Advertisement -
  1. Troška premiešame a prilejeme mlieko.

  1. Pridáme 4 vajíčka a premiešame mixérom.

4: Maslo roztopíme a primiešáme.

  1. Ovocie dôkladne umyjeme, v prípade jahôd aj očistíme od zelenej časti.

- Advertisement -

Ak pečieme na plechu položíme papier a tak natrieme maslom ak poôžijete formu stačí potreť maslom. Na spodok položíme ovocie.

(foto)

  1. Pečieme pri teplote 200°C 15 až 20 minút. Potom znížíme teplotu na 180°C a pečieme ďalších 30-40 minút.

Ty ponúkáš aký koláč ku čaju? Každopádne nám napíš svoje skúsenosti a pripomienky do komentárov.

Želáme vám dobrú chuť 🙂

Nezabudnite tento recept zdieľať aj s vašimi priateľmi

Chcete vidieť viac takých receptov? Dajte LIKE na našu Facebookobu stránku. Ďakujeme

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články