Gazdovské naložené rezne: Za toto jedlo Vás bude chlap na rukách nosiť! SUPER JEMNÉ MÄSKO

- Advertisement -

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na výborné gazdovské rezne, ktoré chutia jednoducho majestátne.

Pripravte ich sebe aj celej rodine a uvidíte, že jedlo vychvália do nebies ?

Chutia totiž skutočne perfektne!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 4 kusy kuracích pŕs
  • 2 veľké zemiaky
  • mleté ​​korenie a soľ podľa chuti
  • 1 veľké paradajka
  • 1 väčšiu cibuľu
  • 1 téglik kyslej smotany (môže byť aj majonéza)
  • žltý polotvrdý syr na strúhanie (napr. čedar)

Takto budeme v recepte postupovať:

- Advertisement -

Kuracie prsíčka si očistite, opláchnite, osušte papierovými utierkami a mierne poklepte kladivkom z oboch strán. Mäso je možné dochutiť mletým čiernym korením a soľou podľa preferencií. Teraz si olúpte zemiaky, umyte ich vodou a pokrájajte na hrubšie plátky. Tie potom varte vo vode s trochou soli asi sedem minút.

Keď  zemiakové plátky povaríme, vyberte ich z tekutiny, okapejte a položte na plech vymastený olejom. Na jednotlivé kusy zemiakov následne naneste trochu kyslej smotany, alebo majonézy.

Zemiakové plátky následne posypte žltým strúhaným syrom, položte na ne kusy kuracích pŕs, kolieska cibule, plátky paradajky, a nakoniec znovu navrstvite kyslú smotanu či majonézu a posypte zvyšným syrom. Pokrm dajte do rúry zapekať na cca 25 minút pri teplote 180 ° C,

Máme hotovo.

Video recept:

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články