FAMÓZNY čokoládový zákusok. Nestihol ani stuhnúť a už bol zjedený

- Advertisement -

Suroviny:

Na sušienku: 120 g masla 2 vajcia 8 lyžíc cukru 4 rady čokolády 200 g mletých vlašských orechov trochu strúhaného muškátového orecha 2 dl mlieka 8 lyžíc múky 1 vrecko prášku do pečiva

Na krém: 1/2 l mlieka 1 vrecko vanilkového pudingu 100 g práškový cukor 1 vrecko vanilkový cukor 130 g masla 100 g čokolády 2 lyžice oleja 2 vrecká šľahačky

Príprava:

Sušienka:

- Advertisement -

1. Vajcia, maslo a cukor rozšľahajte vo vhodnej miske a pridajte rozpustenú čokoládu, orechy, orechy a mlieko.

2. Múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme do pripravenej zmesi.

3. Plech vyložíme papierom na pečenie, potom vlejeme cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry na 30 minút pri 200 ° C.

4. Upečenú sušienku schladíme a prekrojíme na polovicu, aby sme získali dve rovnaké kusky cesta.

- Advertisement -

Krém:

1. Puding uvaríme v pol litri mlieka podľa návodu na sáčku a necháme vychladnúť.

2. Zvlášť vyšľaháme maslo s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a vmiešame do vychladnutého pudingu.

3. Prvú kôrku natrieme pripraveným krémom, prikryjeme druhou kôrkou, natrieme na ňu šľahačku a vytvarujeme do polkruhu. Pripravený dezert vložte do mrazničky, aby stuhlol.

Nakoniec len polejte čokoládou a hotovo

- Advertisement -

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články