Babkin recept na výbornú čokoládovú kocku! Nikdy po nej neostane ani omrvinka…

- Advertisement -

Čokoládový koláčom sa nedá odolať, sú jednoducho výborný!

Suroviny:

Cesto:

  • 12 vajec,
  • 12 polievkových lyžíc cukru,
  • 8 polievkových lyžíc polohrubej múky,
  • 3 polievkové lyžice kakaa,
  • 2 balíčky vanilkového cukru,
  • štipka soli

Krém:

  • 500 g horkej čokolády (80% kakaa),
  • 500 ml smotany,
  • 150 g cukru,
  • rumová aróma
  • strúhaná pomarančová kôra

Sirup:

  • 250 g cukru,
  • 250 ml vody,
  • rumová aróma

Poleva:

  • 500 g cukru,
  • 250 ml vody,
  • 3 polievkové lyžice medu,
  • 2 polievkové lyžice kakaa,
  • 4 tabuľky  tmavej čokolády

Postup:

Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny, múku zmiešame s kakaom a štipkou soli , pomaly primiešame v vyšľahaným žĺtkom. Nakoniec opatrne primiešame tuhý sneh. Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu na papieri na pečenie pri 180 °C asi 15-20 minút. Necháme vychladnúť a nakrájame na dva tenké pláty.

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, pridáme cukor, strúhanú pomarančovú kôru a smotanu, vymiešame do hladka Odložíme do chladničky na dve hodiny, potom pridáme rumovú arómu a vyšľaháme do peny.

250g cukru dáme do suchej panvice a urobíme si svetlý karamel, pridáme vodu a miešame, kým sa karamel rozpustí, pridáme rumovú arómu, premiešame a necháme vychladnúť.

- Advertisement -

Spodný plát polejeme sirupom a natrieme čokoládovým krémom, na vrch položíme druhý plát a opäť polejeme sirupom, koláč odložíme do chladničky stuhnúť. Polejeme čokoládovou polevou a opäť necháme stuhnúť. ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články