Zapekaná cuketa s mletým mäsom – Všetko z jedného plechu. MÁLO ROBOTY A VEĽA JEDLA

- Advertisement -

Vyskúšajte kombináciu šťavnatej cukety, mletého mäsa a smotany, ktorá tomuto pokrmu dodáva lahodnú chuť a nezameniteľnú vôňu. Tak poďme na to, nech môžete čím skôr ochutnať! ?

Potrebujeme:

5 ks malá cuketa

400 g mletého mäsa

2 cibule

2 lyžice paradajkového pretlaku

- Advertisement -

7 menších paradajok

100 g strúhaného syra

4 vajcia

150 g kyslej smotany

Soľ, čierne mleté korenie, olivový olej

- Advertisement -

Postup:

Cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme na panvici. Pridáme mleté mäso, soľ, korenie a paradajkový pretlak, krátko podusíme.

Cukety očistíme, postrúhame a odstránime prebytočnú šťavu.

Paradajky nakrájame na plátky.

V miske zmiešame vajíčka s kyslou smotanou a soľou.

- Advertisement -

Formu na pečenie vymastíme olivovým olejom.

Na spodok navrstvíme polovicu strúhanej cukety, na ňu navrstvíme mäsovú zmes a tú pokryjeme druhou polovicu strúhanej cukety.

Na vrch uložíme kolieska paradajok. Všetko zalejeme smotanovo-vajíčkovou zmesou a posypeme strúhaným syrom.

Môžeme pridať ľubovoľné zelené bylinky (kôpor, petržlenovú vňať,…).

Pečieme vo vyhriatej rúre približne 30 minút pri teplote 180 stupňov.

Foto postup:

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články