Hľadáte inšpiráciu na rýchly a jednoduchý obed? Vyskúšajte dnešný recept na kuriatko so zemiakmi a omáčkou na jednom plechu.
Ide o fantastický obed, ktorého príprava netrvá večnosť. Poďme sa spoločne pozrieť, ako si ho pripraviť.


Zdroj: youtube.com/Zu Tisch bei Ksenia
Čo budeme potrebovať:
- Kurča rozporcované (prípadne môžete použiť ľan stehienka, krídla ..)
- 700 g očistených zemiakov nakrájaných na kocky
- 2-3 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 paradajka (môže byť olúpaná ale nie je to podmienkou)
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 lyžičku kari korenia
- 50 ml bieleho vína
- Soľ a korenie
- olej
Ako budeme postupovať:
1) Zemiaky si najskôr umyjeme a nakrájame na kúsky. Ochutíme soľou, korením, paprikou a pridáme aj trochu oleja.


2) Kuriatko si rozporcujeme a ochutíme.


3) V mise si zmiešame paradajku, pretlak, prelisovaný cesnak, karí, víno a zmes rozmixujeme. Pridáme 2-3 lyžice oleja a zalejeme mäso.


4) Zemiaky navrstvíme na plech vyložený papierom.
5) Pridáme mäso aj so zvyšnou marinádou.


6) Plech prikryjeme fóliou a pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 190 stupňov na 35-40 minút.
7) Potom alobal odstránime a necháme zapiecť dochrumkava. Podľa potreby môžeme podliať vodou alebo vývarom.


Prajeme Vám dobrú chuť!


