Voňavá bravčová krkovička. Zabudnite na zložitú prípravu. Toto mäsko máte hotové hneď

- Advertisement -

 

Potrebujeme:

1 kg bravčovej krkovičky
4 cibule
hrsť sušených hríbov (namočených cez noc)
150 ml suchého červeného vína
1 lyžica masla
olej
soľ a čierne korenie

Krkovičku nakrájame na hrubšie plátky, osolíme a osmahneme na oleji.
Mäso vyberieme a do výpeku pridáme maslo a nakrájané cibule, ktoré opečieme  dozlatista.

Potom pridáme nakrájané hríby, plátky krkovičky, podlejeme všetko vínom
a vodou, ktorá ostala z namočených hríbov.

- Advertisement -

Dusíme domäkka. Po odparení časti omáčky ju osolíme a okoreníme, prípadne zahustíme lyžicou múky rozmiešanej v malom množstve vody.

Zdroj: 

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články