Pripravte si lahodné plnené slimáky, na ktoré potrebujete:
Ingrediencie:
- 7 g sušeného droždia
 - 250 ml práškového cukru
 - 380 g pšeničnej múky
 - 10 g soli
 - 1 vajce
 - 80 g masla
 - 60 g parmezánu
 - 20 g zelenej cibuľky
 - 3 strúčiky cesnaku
 - 150 g šunky
 - 150 g tvrdého syra
 
Postup:
Do misky s mliekom vysypeme droždie a zamiešame cukor. Misku prikryjeme a necháme droždie napučať.
Následne ho vylejeme do osobitnej misky s múkou. Pridáme vajcia, soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme hodinu na teplom mieste podkysnúť. Cesto si vyvaľkáme na pracovnej doske.


Do roztopeného masla pridáme cibuľku, parmezán a pretlačený cesnak. Zmesou potrieme cesto, rozložíme naň plátky šunky a syra. Cesto zrolujeme a odkrojujeme z neho asi centimetrové kúsky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Slimáky necháme ešte 15 minút podkysnúť a na záver ich potrieme rozšľahým vajíčkom. Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov okolo 40 minút. Slimáky necháme vychladnúť a môžeme podávať.
Dobrú chuť!


Zdroj: tesciowagotuje.pl


