Tento karfiol v cesnakovom cestíčku je chutnejší než mäso. INÝ RECEPT ANI NEROBÍM

- Advertisement -

Ak vyskúšate tento karfiol v cestíčku už nikdy nebudete karfiol pripravovať inak. Chutný, aromatický a rýchly obed pripravíte naozaj jednoducho.

Ingrediencie:

500 g karfiolu

1 strúčik cesnaku

1 lyžička jablčného octu

- Advertisement -

soľ, čierne korenie

130 g múky

červená paprika

petržlenová vňať

1 vajce

- Advertisement -

120 ml mlieka

1/2 lyžičky sušeného cesnaku

300 ml oleja

Na omáčku: 

100 g smotany alebo jogurtu

- Advertisement -

50 g majonézy

50 g kečupu

2 prelisované strúčiky cesnaku

Postup: 

Karfiol umyjeme,rozdelíme na hlávky a uvaríme v osolenej vode s jedným strúčikom cesnaku a lyžičkou jablčného octu. Varíme prikryté asi 10 minút. Vajcia rozľaháme, pridáme mlieko, osolíme a okoreníme.

Pridáme červenú papriku, sušený cesnak, múku a nasekanú petržlenovú vňať. Cestíčko dôkladne premiešame.

Uvarený karfiol scedíme. Na panvici rozohrejeme olej. Karfiol obalíme v cestíčku a smažíme na panvici z každej strany. Po vybratí ukladáme hotový karfiol na papierový obrúsok aby vsal prebytočný tuk. Ingrediencie na omáčku zmiešame a podávame s karfiolom. Hotová pochúťka je na svete.

Zdroj: kulinarnababcia.pl 

youtube.com

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články