Takúto chutnú večeru ste ešte nejedli. Skvelý recept pre celú rodinu! MÄSKO A ZEMIAKY SME ZAPIEKLI

- Advertisement -

Aby ste nemuseli tráviť niekoľko hodín pri sporáku. Príprava tohto receptu vám nezaberie viac ako tridsať minút a o zvyšok sa postará vaša rúra.

Ingrediencie

  • 4 zemiaky
  • 700 g mletého ​​​​mäsa
  • 250 g syru
  • 2 ks cibule a mrkvy
  • 1 sladká paprika
  • 2 vajcia
  • 250 g paradajkového pretlaku
  • rastlinný olej, korenie, soľ, bylinky

Postup

Zemiaky uvarte a roztlačte s maslom.

- Advertisement -

Syr nastrúhajte na strúhadle, cibuľu nakrájajte najemno a mrkvy taktiež nastrúhajte nahrubo pomocou strúhadla.

Sladkú papriku nakrájajte najemno.

Mleté mäso osoľte, okoreňte aromatickými bylinkami, zmesou rôzneho korenia a dobre premiešajte.

Mleté mäso zmiešajte so zemiakovou kašou, pridajte časť cibule, vajcia, premiešajte a vložte do chladničky na 1 hodinu.

Zvyšok cibule a mrkvu orestujte na panvici, pridajte papriku, paradajkový pretlak omáčku a 150 ml vody. Osoľte a okoreňte podľa chuti, nechajte podusiť 5 minút.

- Advertisement -

Z mletého mäsa vyformujte fašírky.

Časť omáčky nalejte do formy na pečenie, následne naukladajte fašírky a pridajte druhú časť omáčky. Vrch posypte syrom.

Pečte pri teplote 190 stupňov asi 30 minút.

Fašírky môžete podávať so zemiakovou kašou, pečenými zemiakmi, špagetami, cestovinami či varenou ryžou.

- Advertisement -

 

Zdroj: souspark.ru

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články