Takto si urobíte domáci bujón bez éčok – V obchode ho už nekupujeme

- Advertisement -

Vôňa tohto domáceho bujónu sa po uvarení polievky bude šíriť po celej domácnosti. Bonusom je, že nebude obsahovať žiadne chemikálie, iba prírodné produkty.

Čo na to potrebujete?

  • 180 g kuracích pŕs
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 stredne veľké cibule
  • 100 g zeleru
  • 80 g póru
  • 1 paštrnák
  • 400 g mrkvy
  • Malý zväzok petržlenovej vňati
  • 50 g soli

Postup

Všetky suroviny narežte na väčšie kúsky. Kura a cibuľu najskôr opečte na rastlinnom oleji asi 4 minúty, potom pridajte zvyšok zeleniny okrem petržlenovej vňati. Zalejte asi 80 ml vody, znížte plameň, prikryte to a nechajte dusiť 10 minút.

- Advertisement -

Ochlaďte pripravenú zeleninu a rozmixujte ju mixérom spolu s petržlenovou vňaťou. Osoľte a všetko dôkladne premiešajte.

Do formy na pečenie vložte potravinovú fóliu a následne aj pripravenú zeleninovú zmes. Vrch prikryte fóliou. Vložte to do mrazničky na 30 minút, aby zmes trochu stuhla a zároveň si udržala svoj tvar.

- Advertisement -

Odstráňte fóliu a zmes nakrájame na rovnaké kocky v pomere 1 kocka – 1 hrniec polievky. Ak chcete sýtejšiu chuť, môžete kocky nakrájať na väčšie kúsky alebo použiť 2 kocky na prípravu 1 polievky.

Každú kocku zabaľte do fólie. Všetky kocky vložte do jedného vrecka a odložte ich na uskladnenie do mrazničky.

- Advertisement -

Vyberajte ich podľa potreby. Len s 1–2 kockami bude mať celý hrniec polievky sýto žltú farbu a vaša kuchyňa bude naplnená príjemnou vôňou domácej kuracej polievky.

 

Zdroj: cpykami.ru
- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články