Stačí pridať do marinády tieto ingrediencie a výsledok vás ohromí. Šťavnaté kurča so zlatohnedou kôrkou

- Advertisement -

20Na opekanie mäsa, ktoré je chrumkavé a zlatohnedé, môžete použiť medové alebo bobuľové omáčky. Ale ak pridáte kondenzované mlieko, získate rovnaký aromatický a chutný výsledok.

Ingrediencie

  • 1,5 kg kuracieho mäsa
  • Soľ, korenie, bylinky
  • 150 ml smotany
  • 30 g kondenzovaného mlieka
  • 10 g horčice

Postup

Na marinádu si zmiešajte kyslú smotanu so soľou, korením a bylinkami podľa vašej chuti. Pridajte ešte horčicu a kondenzované mlieko – všetko premiešajte do jednotnej konzistencie.

Naporciované kúsky mäsa polejte pripravenou marinádou, dobre premiešajte, zakryte potravinovou fóliou a vložte na noc do chladničky.

- Advertisement -

Tip: Marinované mäso môžete grilovať alebo piecť v rúre, a ak nemáte dostatok času na marinovanie, nechajte ho v marináde aspoň 1 – 2 hodiny.

Mäso môžete piecť spolu s hubami, cibuľou, zemiakmi či akoukoľvek zeleninou.

Zdroj: zdrij

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články