Ruské nakladané paradajky na zimu. Robím ich z trojitej dávky, také sú chutné

- Advertisement -

Nakladané paradajky s bazalkou sú skvelým riešením, ako si urobiť chutné zásoby na zimu k rôznym pokrmom. Okrem toho, marináda z paradajok sa dá nielen vypiť, ale použiť na výrobu krekrov alebo domácej horčice.

Ingrediencie

  • paradajky, sladká paprika
  • bylinky, bazalka, chrenové listy
  • 2 strúčiky cesnaku na 1 zaváracie sklo
  • 3 ks celého nového korenia
  • 6 ks celého čierneho korenia
  • 1 čl octu na 1,5 l sklo
  • 1 pl soli
  • 3 pl cukru
  • 1 čl korenia na marinovanie paradajok

Postup

Na zaváranie je lepšie vybrať malé, pevné paradajky s hrubými šupkami, aby nepopraskali.

- Advertisement -

Sklá na zaváranie a viečka najskôr sterilizujte.

Do skiel vložte všetky koreniny, chrenové listy, kôpor a petržlenovú vňať, podľa chuti strúčiky cesnaku a kúsky viacfarebnej sladkej papriky.

Následne naukladajte vrstvu paradajok a opäť zeleninu, kúsky korenia, listy bazalky.

Paradajky naplníme až po vrch.

Do nádob nalejte vriacu vodu a prikryte viečkom. Necháme 15 minút pôsobiť.

- Advertisement -

Vodu sceďte a do každej nádoby pridajte lyžicu octu (70%) a lyžicu korenia, soli a cukru.

Nalejte vriacu vodu, zatvorte viečka a niekoľkokrát nádobu pretočte dnom nahor, aby sa rozpustila soľ a cukor.

Nádoby obráťte, zabaľte do utierky a nechajte vychladnúť.

Zaváraniny skladujte v špajzovej skrinke alebo v pivnici.

- Advertisement -

 

Zdroj: .

 

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články