Recept: Nakladaná cibuľa dodá vašim jedlám unikátnu chuť – Výborná KU VŠETKÉMU

- Advertisement -

Surová cibuľa sa pridáva do mnohých jedál a neraz aj do šalátov. Ale ostrá chuť a typická vôňa tejto zeleniny nie je každému po chuti.

Sladká cibuľa s miernou horkosťou samozrejme dodáva šalátom či iným pokrmom špecifickú chuť, ale čo ak narazíte na príliš horkú odrodu?

Existuje jednoduchý a osvedčený spôsob nakladania cibule ešte pred jej pridaním do hlavného jedla. Po takomto spracovaní sa môže cibuľa použiť aj ako samostatné jedlo, vhodné k mäsu, varenej zelenine alebo len tak k chlebu. Aromatická, chrumkavá a sladká cibuľa určite zmení váš názor.

Použite 9%-ný, predvarte vodu a nechajte ju vychladnúť. Upozorňujeme, že červenú a bielu cibuľu je vhodné nakladať osobitne.

- Advertisement -

Potrebujete:

  • 3 cibule
  • 250 ml vody
  • 4 pl octu
  • 1 pl cukru
  • 1 čl soli
  • Kôpor (voliteľné)

Postup

Cibuľu nakrájajte na celé alebo polovičné krúžky. Pokúste sa dosiahnuť maximálnu tenkosť.

Zmiešajte ľadovú prevarenú vodu, ocot, soľ a cukor. Miešajte, až kým sa nerozpustia všetky sypké ingrediencie.

- Advertisement -

Marinádu nalejte na cibuľu a nechajte 20 minút odležať. Pred podávaním zlejte tekutinu  a cibuľa je už pripravená na konzumáciu!

 

Zdroj: .

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články