Recept na lístkové cesto pre lenivé gazdinky. Používam ho do 100 receptov

- Advertisement -

Ak aj vy patríte k ľuďom, ktorým sa nechce pripravovať lístkové cesto kvôli náročnej príprave, ponúkame vám zľahčenú verziu!

Potrebujete

  • 200 g margarínu
  • 1 vajce
  • 100 g smotany
  • 350 g hladkej múky
  • Štipka soli

Postup

Preosiatu múku nastrúhajte s kúskami margarínu.

- Advertisement -

Oddeľte žĺtok od bielka a pridajte ho k margarínu s múkou, premiešajte a prilejte kyslú smotanu. Ak nemáte kyslú smotanu, môžete použiť kefír.

Vymieste si elastické mäkké cesto. Ak je kvôli múke príliš husté, pridajte 1-2 lyžice kyslej smotany alebo kefír. V opačnom prípade, ak vám cesto bude ostávať na rukách, pridajte trochu múky.

Cesto preložte do vrecka a odložte do chladničky na 1 – 1,5 hodiny.

Cesto po uplynutí času môžete použiť – vyvaľkať, nakrájať, ponoriť do vyšľahaného bielka, potom cukru a položiť na plech vystlaný papierom na pečeni.

- Advertisement -

Pečte to na 180 stupňov, kým jemne nezhnednú. Prajeme vám dobrú chuť!

Zdroj:

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články