Recept: Mäsový chlieb plnený mrkvou a vajíčkom. Recept mám od babky so SABINOVA

- Advertisement -

Vyskúšajte tento zaujímavý a pomerne netradičný recept, ktorý je vhodnou voľbou na prípravu chutného obeda pre celú rodinu.

Ingrediencie

  • 1,5 kg mletého hovädzieho mäsa
  • 700 g bravčovej masti
  • 2 mrkvy
  • 4 cibule
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 5 vajec
  • 100 g krupice
  • 200 ml mlieka
  • 200 g chleba
  • Soľ, korenie, sezam
  • Maslo
  • Strúhanka

Postup

Mäso pomeľte, chlieb namočte do mlieka, cibule a cesnak pretlačte cez mlynček na mäso. Ak zvolíte bravčové mäso, použite dvakrát menej masti.

Mleté mäso ochuťte soľou, korením, pridáme krupicu a 2 vajcia. Premiešajte a niekoľko minút dobre mieste rukami. Odložte to na 15 – 20 minút do chladu.

- Advertisement -

Mrkvu nastrúhajte a orestujte na masle. Zvyšné vajíčka uvarte natvrdo a ošúpte.

Formu z alobalu určenú na pečenie v rúre vymastite maslom a posypte strúhankou. Na dno dajte polovicu mletého mäsa a zarovnajte ho. Do stredu položte vrstvu mrkvy a urobte do nej priehlbinu. Vložte do nej vajcia a zakryte zvyšnou mrkvou.

Pridajte zvyšok mletého mäsa a posypte opraženým sezamom alebo rascou.

- Advertisement -

Pečte pri teplote 180 – 200 stupňov 40 – 50 minút. Vyberte to z formy až po úplnom vychladnutí.

Podávajte studené alebo teplé. Uložte si tento recept a zdieľajte ho so svojimi priateľmi. Dobrú chuť!

 

 

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články