Recept: Chrumkavý domáci chlieb bez miesenia. Chutí ako počas socializmu

- Advertisement -

Upečte si najlepší domáci chlieb, aký ste kedy jedli!

Potrebujete

  • 500 g hladkej múky
  • 5-10 g čerstvého droždia
  • 1,5 ČL soli
  • 370 ml vody izbovej teploty

Postup

- Advertisement -

Zmiešajte si vodu a droždie, kým sa droždie nerozdrobí.

Múku preosejte.

Do vody s kváskom pridáme soľ, múku a rukami vypracujte cesto. Misku s cestom prikryte utierkou a položte ju niekam na teplé miesto približne na 2 hodiny.

Ak nemáte formu na pečenie chleba, môžete použiť formu na pečenie husaciny alebo liatinový pekáč. Formu posypte múkou alebo vymastite olejom.

Pracovnú dosku posypte múkou, spracujte si cesto a vyvaľkajte ho. Vložte ho do formy,  zakryte fóliou alebo utierkou a nechajte 30 minút na teplom mieste.

- Advertisement -

Rúru predhrejte na 230 – 250 stupňov, na dno dajte misku s vodou a vložte formu s cestom. Vodu môžete vynechať, no použite pokrievku.

Pečte pod pokrievkou 30 minút, odstráňte ju a pečte ďalších 15 minút.

Upečený chlieb položte na mriežku a na 10 minút ho prikryte utierkou.

- Advertisement -

 

Zdroj: zdroj

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články