Najlahodnejšia pečienka, akú ste kedy jedli: Tajomstvo jemnosti je ukryté v cibuli!

- Advertisement -

Príprava pečienky sa na prvý pohľad nemusí zdať zložitá, avšak pripraviť ju skutočne dobre, aby bola jemná a lahodná, to už si vyžaduje určité kulinárske umenie.

Vďaka tomuto receptu sa vám podarí pripraviť takú chutnú pečienku, akú ste doteraz ešte nejedli! Recept mám od svojho ocka, kulinárskeho majstra.

Potrebujeme:

600 g pečienky (môžete použiť akúkoľvek podľa chuti)

3 cibule

3 strúčiky cesnaku

- Advertisement -

2 bobkové listy

soľ podľa chuti

mleté čierne korenie podľa chuti

rastlinný olej

Postup:

Všetku cibuľu si očistíme a nakrájame na pol krúžky. 

- Advertisement -

Cibuľou netreba šetriť, pretože v tomto jedle je cibuľa nevyhnutnosť.

Na panvici si rozpálime rastlinný olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Osmažíme ju tak, aby bola z časti mäkká. 

Teraz k cibuli pridáme nasekaný cesnak, premiešame a cibuľu s cesnakom rovnomerne rozložíme na panvici.

Navrch poukladáme kúsky odblanenej pečienky, podľa chuti okoreníme solíme až na záver pred dokončením. 

Po 1 – 2 minútach kúsky pečienky otočíme a orestujeme aj z druhej strany. 

- Advertisement -

Keď pečienka z oboch strán zbelie, pridáme 2 bobkové listy a všetko premiešame. 

Osmažíme ďalšiu minútu a odstavíme. Takto pripravená pečienka je vždy jemná a šťavnatá. 

Prajeme dobrú chuť!

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články