Lahodná cuketová nátierka. Jeme ju aj bez chlebíka, taká je dobrá

- Advertisement -

Ukážeme vám dôkaz, že aj z minimálneho množstva sa dá pripraviť rýchla a mimoriadne chutná nátierka pre celú rodinu alebo nečakaných hostí.

Cuketa tu hrá hlavné husle a výrazné jej dopomáha aj tavený syr.

Ak ste takúto nátierku vyskúšali iba raz, budete ju určite chcieť urobiť ešte niekoľkokrát, najmä ak vezmete do úvahy, že so zložením ingrediencií a korením môžete experimentovať.

Potrebujete

- Advertisement -
  • 2 cukety
  • 1 mrkva
  • 1 cibuľa
  • bylinky
  • 2 ks taveného syra
  • soľ, korenie
  • slnečnicový olej

Postup

Cibuľu a cuketu nakrájajte na malé kocky. Mrkvu nastrúhajte na strúhadle.

Cibuľu preneste na vyhriatu panvicu s olejom a orestujte ju do sklovita. Pridajte k nej mrkvu, premiešajte a podľa potreby pridajte trochu oleja, soľ, korenie a nechajte podusiť domäkka.

Pridajte cuketu a dobre premiešajte. Počkajte 2-3 minúty a následne nechajte podusiť za občasného miešania 10-12 minút pod pokrievkou. Na záver pridajte soľ, korenie a pár minút varte bez pokrievky, aby sa odparilo čo najviac vlhkosti. Potom zeleninu odstavte z ohňa a nechajte 1 hodinu chladnúť.

- Advertisement -

Zeleninu nakrájajte nadrobno, nakrájajte na veľké kocky syra.

V mixéri si vymixujte vychladnutú zeleninu, ak je to potrebné, scedíme z nej šťavu, ktorá z nej vyšla. Pridajte tam syr a všetko rozmixujte dohladka pri maximálnej rýchlosti – 3 až 4 minúty. Ochutnajte, v prípade potreby ešte dochuťte a môžete podávať. Prajeme vám dobrú chuť!

- Advertisement -

 

Zdroj: .
- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články