Kurča polejem mliekom a zakryjem viečkom. šťavnatejšie mäso ste ešte nejedli!

- Advertisement -

Kuracie mäso sa dá pripravovať na desiatky rôznych spôsobov.

Vďaka nasledujúcemu receptu bude akákoľvek časť kuracieho mäsa mäkká, šťavnatá a jemná.

Celá príprava bude pomerne rýchla a nemusíte sa báť, že by ste niektoré ingrediencie nevedeli nájsť v obchode.

Na prípravu potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 1 kg kuracích stehien
  • 200 ml mlieka
  • 200 ml vody
  • 2 vajcia
  • 1 PL hladkej múky
  • Soľ, korenie

Postup

- Advertisement -

Stehná dôkladne umyte a osušte papierovými utierkami.

Vložte ich do hlbokého hrnca a pridajte vodu s mliekom.

Prikryte pokrievkou a duste na miernom ohni 20 minút.

Múku zmiešame so soľou, korením a prípadne aj čili papričkou.

- Advertisement -

Vajcia vymiešajte metličkou.

Stehná vyberte z hrnca, ponorte ich do vaječnej zmesi, potom obaľte v múke a opražte na rozohriatom rastlinnom oleji dozlatista. Ak nemáte múku na obaľovanie, môžete použiť aj strúhanku.

Hotový pokrm môžete podávať s ryžou, zemiakmi a obľúbenou omáčkou.

- Advertisement -

 

Zdroj: souspark.ru

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články