Hustá paradajková pasta, ktorá sa skvele hodí na prípravu viac ako stoviek jedál. SUPER ZÁKLAD NA PIZZU

- Advertisement -

Od chvíle, čo vyskúšate domáci paradajkový pretlak, nebudete ho už viac kupovať v obchodoch. Domáca paradajková pasta je oveľa aromatickejšia, s výraznou bohatou chuťou.

Ponúkame vám metódu, ktorá sa zaobíde aj bez zdĺhavého varenia!

Paradajkový pretlak je najlepšie pripraviť zo slivkových paradajok. Šalátové paradajky sú príliš vodnaté, pretlak z nich bude príliš tekutý. Ak nechcete pripraviť pastu s paradajkovou šupkou, paradajky najskôr nechajte blanšírovať. Z uvedeného množstva paradajok získate 4 pollitrové sklá.

Ingrediencie

- Advertisement -
  • 2,5 kg paradajok

Postup

Paradajky vložte do odšťavovača. Šťavu prelejte do džbánu a nechajte odstáť 1 hodinu. Keď paradajková usadenina vystúpi nad tekutinu, pomocou naberačky ju nalejte do hrnca.

K paradajkovej usadenine pridajte aj dužinu z odšťavovača. Premiešajte. Zmes varte na miernom ohni maximálne 1,5 hodiny.

Keď zmes zhustne, rozmixujte ju mixérom. Ešte horúcu zmes rozdeľte do umytých a suchých skiel. Zatvorte nádobu sterilizovanými viečkami.

- Advertisement -

Nechajte to vychladnúť a vložte do pivnice. Jedno sklíčko môžete rovno vložiť do chladničky a používať ho na varenie.  

 

Zdroj: sovkusom.ru

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články