„Famózny neviditeľný koláčik “ – tento koláč je chutnejší ako torta a recept mám z časopisu

- Advertisement -

Ponúkame vám ochutnať koláč podľa veľmi zaujímavého receptu. Nie je v ňom takmer žiadne cesto, preto ten názov.

Ako nádherne vonia dom, keď sa koláče pečú. Je to taký útulný a hrejivý pocit zároveň… Najmä v daždivej jeseni alebo počas chladného zimného večera.

Vajíčka – 2 ks.
Cukor – 50 g
Vanilín – 10 g
Soľ – 1/2 lyžičky
Mlieko – 100 ml
Hladká Múka – 70 g
Prášok do pečiva – 1 lyžička
Maslo – 30 g
Jablká – 4 ks
Strúhanka – 120 g

Vajíčka rozbijeme do misky, pridáme cukor, vanilku a soľ. Šľahajte, kým sa nespraví svetlá pena. Prilejeme mlieko, rozpustené maslo a pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Šľaháme do hladka.

- Advertisement -

 

Jablká ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Pridáme ich do cesta a rukami premiešame tak, aby boli všetky plátky pokryté cestom.

Plech vyložíme papierom na pečenie. Zľahka ho vymastite olejom. Jablká poukladajte vo vrstvách na seba. Na ne rovnomerne vysypte zvyšok cesta. Vložte do rúry na 20 minút pri teplote 180 stupňov.

- Advertisement -

Potom ho vyberte, rovnomerne posypte strúhankou a vráťte do rúry na ďalších 30 minút.

Strúhanku si môžete kúpiť v obchode. Alebo si ju môžete pripraviť sami:

100-120 g masla alebo akéhokoľvek margarínu;
200 gramov múky;
180-200 gramov cukru.
Do hlbokej misy nastrúhajte tuhé maslo (môžete ho dať na pár minút do mrazničky). Pridajte cukor a múku a všetko rukami rozdrvte na drobky.

Koláč vložte do mrazničky alebo do nulovej zóny chladničky, kým ho nebudete môcť posypať.

- Advertisement -

Jablková vôňa naplní všetko v dome. Užite si čajový večierok!

 

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články