Famózne bravčové mäsko v syrovej omáčke. Nebíčko v papulke, ktoré si zamiluje celá rodina

- Advertisement -

INGREDIENCIE:

800 g bravčovej panenky
350 g nakrájaných húb
150 g syra gorgonzola
500 ml smotany na varenie
100 ml bieleho vína
3-4 strúčiky cesnaku

Na marinádu:

1 lyžica horčice
1 lyžica dižónskej horčice
2 lyžičky sušeného majoránu
0,5 lyžičky tymiánu
4 strúčiky cesnaku
4 lyžice oleja
1 lyžička soli

- Advertisement -

POSTUP:

Cesnak rozpučíme, pridáme zvyšné suroviny do marinády a všetko dôkladne vymiešame. Panenku nakrájame na plátky a ľahko poklepeme prstami. Následne mäso potrieme marinádou. Plátky mäsa osmažíme z oboch strán na bravčovej masti.

Mäso vezmeme s panvice a na rovnakej bravčovej masti osmažíme huby až kým sa z nich nevyparí voda.

Do inej panvice nalejeme smotanu, víno, pridáme nasekaný cesnak a syr. Všetko miešame až do roztopenia syra, kedy pridáme aj osmažené huby. Do omáčky potom pridáme aj osmažené plátky mäsa a všetko spolu dusíme do zhustnutia omáčky. Dochutíme korením a soľou.

 

- Advertisement -

 Zdroj: smakiweroniki.p

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články