Domáci koláč s višňami ako od babičky. Je poriadne nadýchaný

- Advertisement -

Zdá sa mi, že toto je koláč, ktorý bol vyrobený najčastejšie vo všetkých domácnostiach. Len čo vyjdú prvé čerešne, tu je torta, pokiaľ trvá sezóna, tak sa cez zimu čerešne vytiahnu z mrazničky a vychutnávajú.

Je vyrobený zo základných surovín a časť, kde je napísané žltá torta, znamená pravé domáce vajíčka, odtiaľ máme zvyšok. Užite si prípravu a ochutnávku a odovzdávajte si ju z generácie na generáciu.

Ingrediencie:

  • 6 celých vajec
  • 12 lyžíc cukru
  • 360 ml jogurtu (2 poháre)
  • 250 ml oleja
  • 520 g múky alebo 22 polievkových lyžíc
  • 10 g alebo jedno vrecko prášku do pečiva
  • 500-700 g višní (na videu je to 600 g)

Príprava:

Do misky dáme celé vajcia a pridáme cukor. Potom ho dobre pritlačte drôtom. Nepotrebujete mixér, stačí to dobre vyšľahať drôtikom, alebo ak je to pre vás jednoduchšie, urobte to mixérom.

- Advertisement -

Potom pridáme jogurt a olej a všetko opäť premiešame.

Nakoniec vmiešame múku s práškom do pečiva a pridáme k predtým vymiesenej zmesi. Môžete merať v lyžičkách alebo v gramoch, podľa toho, čo je pre vás jednoduchšie. Predtým tam neboli váhy ani nič, tak sa meralo, ako niekto vážil, ale väčšinou je lyžica lyžica, niekedy trochu väčšia, niekde menšia a nemôžete urobiť veľkú chybu. Chyť si plnú, nie tú navrchu, že z nej všetko odpadáva, normálnu plnú, tá je viac než plochá. Vysvetlil som, nie?

Všetko dobre premiešame, aby nezostali žiadne hrudky.

- Advertisement -

Zapnite rúru, aby sa vyhriala na 180 stupňov a vložte ju do hlbšieho, väčšieho plechu, zapekacej misy. Môžete ho natrieť olejom a potom posypať múkou.

Celú zmes nalejeme na koláč a pekne rozotrieme.

Potom dajte čerešne, trochu všade.

Koláč dáme piecť na 50 až 60 minút, ak je koláč tenší tak a 45 minút, ak je plech väčší a koláč bude tenší.

- Advertisement -

Upečený koláč s čerešňami necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a vychutnávame.

Dobru chuť!

zdroj

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články