Bez debaty najlepší recept na jahodový džem bez želatíny a i nej chémie

- Advertisement -

Perfektný džem do palaciniek, dezertov, koláčov či len tak na chlebík.

Ingrediencie:

  • 4 kg jahôd
  • 1,5 kg cukru
  • 2 lyžičky kyseliny citrónovej alebo citrónovej šťavy
  • 2-3 lyžice rumu

Postup:

Jahody odstopkujeme a umyjeme. Väčšie jahody prekrojíme na polovicu. Ovocie vložíme do hrnca a zasypeme cukrom. Necháme postáť na chladnejšom mieste celú noc (maximálne 24 hodín).

- Advertisement -

Potom jahody s cukrom privedieme do varu na 3 minúty a necháme vychladnúť. Následne privedieme jahody do varu opäť, varíme 3 minúty a necháme zas vychladnúť. Vďaka tomuto procesu sa vyparí nadbytočná tekutina a džem zhustne.

Pridáme kyselinu citrónovú alebo citrónovú šťavu. Na záver nalejeme do džemu rum a necháme opäť zovrieť. Horúci džem prelievame do sklíčok a sterilizujeme 5-7 minút.

Zdroj: tesciowagotuje.pl

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články