Babičkin krémeš: 4-vrstvová maškrta ktorý si zamilovala celá rodina!

- Advertisement -

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na výbornú maškrtu, ktorú si pripravujeme veľmi často.

Chuť je naozaj výborná a garantujeme Vám, že jeden plech nebude určite stačiť.

My pripravujeme hneď dvojitú porciu a aj tak sa zje vždy ako prvý ?

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

- Advertisement -
  • 400 gramov polohrubej múky
  • 1 vajce
  • 250 gramov zmäknutého masla
  • 100 gramov práškového alebo kryštálového cukru
  • 2 lyžičky kakaového prášku
  • 1 lyžicu kyslej smotany
  • 1 lyžičku kypriaceho prášku

Na krém budete potrebovať

  • 2 balenia vanilkového pudingu v prášku
  • 500 mililitrov mlieka
  • 200 gramov práškového cukru
  • 1 lyžičku vanilkového cukru,
  • 500 mililitrov smotany na šľahanie
  • 1 lyžicu kakaa

Ďalej:

  • 400 mililitrov smotany na varenie
  • maslové sušienky
  • mliečnu čokoládu

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Do misy pridajte polohrubú múku s kypriacim prášok, potom pridajte aj zmäknuté maslo, vajce, kakaový prášok, kyslú smotanu a cukor. Dôkladne suroviny premiešajte, aby sa prepojili, získate tak hladké a napoly tekuté cesto.
  2. K ruke si vezmite plech na pečenie a vypodložte ho papierom na pečenie. Pripravené cesto na korpus vlejte do plechu (s rozmermi asi 31 x 23 cm) a dajte do rúry piecť na približne 20 až 25 minút pri 180 stupňoch Celzia. Kým sa korpus upečie, môžete si začať chystať náplň.
  3. Mlieko vylejte do rajnice, pridajte k nemu cukor, pudingové prášky a priveďte do varu. Až začne zmes prebublávať, puding odstráňte z platne a nechajte vychladnúť. Do studenej pudingové hmoty potom vmiešajte vyšľahanú smotanu a vanilkový cukor. Výslednú zmes potom rozdeľte na dve časti o rovnakom množstve. Tú druhú ochuťte kakaom.
  4. Keď budete mať korpus vychladnutý, naneste rovnomerne po celom jeho povrchu všetok zhotovený vanilkový krém. Následne na krém naskladajte maslové sušienky. Na tie rozprestrite všetok kakaový krém. Z pol litra smotany si nakoniec ušľahajte tuhú šľahačku a rozprestrite na celom povrchu dezertu
  5. Zastrúhať šľahačku môžete bielou čokoládou a dobrota je na svete. Ideálne je, keď dezert dáte na pár hodín do chladničky vychladiť.
- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články