Jedno z najjednoduchších, lacných a chutných jedál so zemiakmi a mletým mäsom.
Potrebujeme:
zemiaky 4 ks
mleté mäso 400 g
cibuľa 1 ks
kyslá smotana 2 lyžice
soľ, korenie, bylinky
Postup:
Cibuľu nastrúhame na jemnom strúhadle alebo rozmixujeme pomocou mixéra.
Zmiešame cibuľu s mletým mäsom, soľou, korením a podľa chuti pridáme obľúbené koreniny a bylinky. Môžeme pridať nadrobno nasekané zelené bylinky.
![](https://i2.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2020/06/Screenshot_1-19.jpg?resize=640%2C294&ssl=1)
![](https://i2.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2020/06/Screenshot_1-19.jpg?resize=640%2C294&ssl=1)
Zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle a trochu vytlačíme z prebytočnej tekutiny, osolíme, okoreníme a zmiešame s kyslou smotanou.
![](https://i1.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2020/06/Screenshot_2-14.jpg?resize=640%2C289&ssl=1)
![](https://i1.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2020/06/Screenshot_2-14.jpg?resize=640%2C289&ssl=1)
Z mletého mäsa vytvarujeme kotlety a dáme ich do pekáča, medzi kotlety navrstvíme strúhané zemiaky. Zemiaky rozdeľte rovnomerne.
Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov 40 minút.
![](https://i2.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2020/06/Screenshot_4-12.jpg?fit=640%2C284&ssl=1)
![](https://i2.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2020/06/Screenshot_4-12.jpg?fit=640%2C284&ssl=1)
Odstránime fóliu a pečieme ďalších 10 minút.
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2020/06/Screenshot_5-14.jpg?fit=640%2C326&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2020/06/Screenshot_5-14.jpg?fit=640%2C326&ssl=1)
Môžeme podávať! ?
zdroj:napadovy.blog