Alobal je v kuchyni užitočný a pomerne často využívaný. Používa sa na pečenie, aj skladovanie potravín, ale dokáže toho oveľa viac píše sa na stranke napadovy.blog
V tomto článku sa dozviete, kde všade ho môžete využiť.
1. Ak sa vám nechce po varení pravidelne umývať sporák, urobte to takto. Zakryte plochu sporáka s horákmi alobalom a tento trik vám pomôže vyhnúť sa únavnému čisteniu. Mastnota, aj nečistoty ostanú na fólii.
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/09/002.jpeg?resize=640%2C333&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/09/002.jpeg?resize=640%2C333&ssl=1)
2. Ak jedlo na panvici prihára, neponáhľajte sa s jej vyhodením. Pred každým varením jednoducho pokryte dno panvice alobalom. Jedlo sa vám viac nepripáli a umývanie bude tiež jednoduchšie.
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/09/003.png?resize=640%2C311&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/09/003.png?resize=640%2C311&ssl=1)
3. Banány udržíte dlhšie čerstvé, keď banánové stonky zabalíte do alobalu a ovocie dáte do chladničky.
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/09/004.jpeg?resize=640%2C853&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/09/004.jpeg?resize=640%2C853&ssl=1)
4. Ak ste upiekli koláč a okraje sú suché, zabaľte ho do alobalu a o niekoľko hodín budú mäkšie.
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/09/005.jpeg?resize=640%2C320&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/09/005.jpeg?resize=640%2C320&ssl=1)
5. Potrebujete menší plech ako máte? Aj v tomto prípade vám pomôže alobal. Za účelom zmenšenia rozmeru plechu niekoľkokrát preložte alobal do pásu požadovanej šírky a na plechu ním vytvorte nový okraj. Môžete si prispôsobiť aj veľkosť a tvar.
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/09/006.jpeg?resize=640%2C320&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/09/006.jpeg?resize=640%2C320&ssl=1)
6. Potrebujete rýchlo vychladiť kompót alebo víno? Zabaľte nádobu do alobalu. Teplota kvapaliny sa vďaka tomu zníži.
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/09/007.jpeg?resize=640%2C418&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/09/007.jpeg?resize=640%2C418&ssl=1)
7. Alobal poslúži aj ako náhrada škrabky na gril. Vytvorte si z neho guľu a pomocou nej odstráňte nečistoty a mastnotu z roštu.
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/09/008.jpeg?resize=640%2C319&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/09/008.jpeg?resize=640%2C319&ssl=1)
8. Nemáte formu na pečenie? Vytvorte si ju z alobalu. Môžete si ju prispôsobiť podľa toho, akú veľkosť alebo tvar potrebujete.
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/09/009.jpeg?resize=640%2C360&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/09/009.jpeg?resize=640%2C360&ssl=1)
9. Alobal vám poslúži aj ako brúsič nožov, či nožníc.
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/09/0010.jpeg?resize=640%2C958&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/09/0010.jpeg?resize=640%2C958&ssl=1)
10. Ak alobal opatrne zviniete, poslúži vám aj ako lievik. Môžete tak jednoducho preliať tekutinu z jednej nádoby do druhej.
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/09/0011.jpeg?resize=640%2C320&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/09/0011.jpeg?resize=640%2C320&ssl=1)
11. Keď koláče, pizza alebo chlieb stvrdnú, nakvapkajte na ich povrch niekoľko kvapiek vody, plech prikryte alobalom a vložte do rúry. Budú znovu ako čerstvé.
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/09/0012.jpeg?resize=640%2C434&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/napadovy.blog/wp-content/uploads/2021/09/0012.jpeg?resize=640%2C434&ssl=1)
Tieto jednoduché triky vám uľahčia život a potrebujete len alobal.
Veľa šťastia!