Nie je potrebné žiadne klepanie, rolovanie či obavy z toho, že by vám plnka mohla vytiecť. Chuťovo získate takmer podobné jedlo, ako vyprážané rezne, s tým rozdielom, že budú plnené lahodnou plnkou.


Príprava
1 ks väčších kuracích pŕs rozrežte pozdĺžne tak, aby ste získali dve rovnaké polovice.


Tieto kúsky následne opatrne prerežte a vytvorte si kapsičky, do ktorých budete neskôr dávať plnku. Dajte si pozor, aby ste neurobili dieru, inak vám plnka bude vytekať.


Plnka
- V miske si rozmiešajte maslo (120 gramov), 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy, 1-2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice nasekaného kôpru a petržlenovej vňati, 1/3 lyžičky soli, podľa chuti môžete pridať čierne korenie.
Naplňte si mäso a jemne ho pozatláčajte rukou, aby sa plnka rovnomerne rozmiestnila.


Zopakujte to pri všetkých kúskoch mäsa.
Všetko následne okoreňte a osoľte.


Každý kúsok mäsa obaľte z oboch strán v múke.


Namočte to do vyšľahaných vajíčok a obaľte v strúhanke.






Osmažte to na oleji z každej strany na strednom plameni asi 5 minút.




Hotovo – servírujte a posypte čerstvými bylinkami. Prajeme vám dobrú chuť.




