Zemiakové placky inak. Sú nadýchané a chrumkavé. Hotové za pár minút a môžete jesť

- Advertisement -

Aké chutné sú zemiakové placky so syrom!

Najlepšie na tom je, že zemiakové placky môžete podávať na raňajky, obed aj večeru a nebudú chutiť o nič menej.

Ingrediencie: 1:
Prílohy: 6-7 malých zemiakov
70 g tvrdého syra
1 vajce
1 cibuľa
strúhanka
soľ podľa chuti
20 g masla
olej na vyprážanie
Príprava:
Najprv si pripravte zemiaky. Umyte ich, ošúpte, znovu umyte a uvarte v osolenej vode. Scedíme ich a necháme vychladnúť.

- Advertisement -

Vychladnuté zemiaky pomeľte na mäsovom mlynčeku. Syr nastrúhame na hrubom strúhadle. Cibuľu umyte, ošúpte a nakrájajte na malé kocky.

Rozšľahajte vajce a spojte ho so zemiakmi, potom pridajte nastrúhaný syr a nakrájanú cibuľu. Všetko dobre premiešajte.

Zo zemiakového cesta ručne vytvarujte placky.

- Advertisement -

 

Každú knedľu dobre obalíme v strúhanke a potom do nej urobíme plytké zárezy v tvare mriežky.

Panvicu dajte na stredný oheň a rozohrejte olej. Pridajte doň trochu masla.

- Advertisement -

Do panvice vložte kúsky zemiakov. Opečte ich z oboch strán dozlatista.

To je všetko, zemiakové lupienky sú hotové. Vychutnajte si ich!

zdroj

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články