Chutné linecké pečivo, ktoré môžete dlhodobo skladovať. Recept je úžasné ľahký

- Advertisement -

Dostala som veľa žiadostí o zdieľanie receptu na linecké koláčiky od mojej mamky, lebo chutia na jednotku.

Preto som špeciálne vyvinula recept, aby sa koláčiky dali dlho skladovať. Ukázali sa neuveriteľne jemné, chutné, drobivé a dlho sa neokorávajú.

Linecké vianočné sušienky na dlhodobé skladovanie:

140 g masla,
100g bravčovej masti,
120 g prášku,
2 žĺtky,
1 balenie vanilkového cukru,
štipka soli,
1 lyžička prášku do pečiva,
400-450 g múky.
Okrem toho:

džem/džem – nanášajte na sušienky po dvojiciach,
práškový cukor – posypeme podľa potreby.

- Advertisement -

Príprava:

Mäkké maslo a maslo izbovej teploty vyšľaháme mixérom/šľahačom s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme soľ, žĺtky, prášok do pečiva a premiešame. Postupne pridávame múku a rýchlo vymiesime mäkké pružné cesto, aby sa cesto dlho nezahrievalo od tepla rúk. Môžete ho dať na 1 hodinu do chladu.

Vyvaľkajte na hrúbku 5 mm, formičkami na sušienky vykrajujte sušienky po dvojiciach – jeden výrobok je celý a druhý s otvorom/dierkou, aby bolo neskôr vidieť náplň.

Uložíme ich do nádoby na pečenie vystlanej pergamenom, pričom medzi sušienkami necháme malý priestor. Pečieme pri teplote 180° 8-10 minút.

Hotové sušienky poukladajte po dvojiciach s džemom/džemom. Vrch môžete posypať práškom. Ja som ho navrch neposypávala, pretože boli pre mňa dostatočne sladké.

Hotové sušienky sa dajú dlho skladovať a nezvetrávajú. Ak ich však plánujete  skladovať  dlhšie, tak to robte v hermeticky uzavretých nádobách.

- Advertisement -

Dobrú chuť!

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články