Na výrobu zapletaných buchiet s orechovou náplňou zvoľte nízkotučný tvaroh (9 %). A nepreháňajte to so sekaním orechov. Treba ich rozdrviť na omrvinky.


Ingrediencie
- 270 g tvarohu
- 170 g cukru
- Štipka soli
- 290 g múky
- 100 g vlašských orechov
- 1 čl práškového cukru
- 3 vajcia
- 8 g vanilkového cukru
- 2 pl slnečnicového oleja
- 10 g prášku do pečiva
- 50 g masla
Postup
Tvaroh vymiešajte s 2 vajíčkami, vanilkovým cukrom, 70 g obyčajného cukru a soľou. Zmiešajte ingrediencie v mixéri, kým sa cukor úplne nerozpustí.


Do tvarohovej zmesi preosejte múku s práškom do pečiva, pridajte slnečnicový olej a vymieste vláčne cesto.


Zvyšnou múkou posypte pracovnú dosku a cesto. Vyformujte gule. Každú guľu rozvaľkajte na placku.


Orechy nasekajte na čo najmenšie kúsky. Pridajte maslo s cukrom a všetko rozmixujte dovtedy, kým nezískate zjednotenú konzistenciu.


Plnku rovnomerne rozotrite na každú vrstvu cesta s preložte ho do 3 vrstiev.


Každý kúsok cesta nakrájajte na 8 pásikov a zatočte.


Plech vysteľte papierom na pečenie a naukladajte naň pripravené cesto, ktoré potriete vajíčkom. Pečte v rúre vyhriatej na 180-190 °C asi 20 minút.


Upečené pečivo posypte práškovým cukrom a môžete podávať!


Uvarte si čaj a čoskoro sa celá vaša rodina stretne pri dobrote z toho jemného pečiva. S akou inou plnkou by ste si ich vedeli predstaviť?


