Pripravte si sladkú pochúťku v podobe lahodnej torty, po ktorej sa len tak zapráši!


Na prípravu korpusu potrebujete
- 400 ml kefíru
 - ½ čl jedlej sódy
 - 5 vajec
 - 170 g cukru
 - 5 lyžíc rastlinného oleja
 - 800 g polohrubej múky
 - 2 pl kakaa
 
Na prípravu krému potrebujete:
- 5 lyžíc hladkej múky
 - 1 vajce
 - 200 g cukru
 - 900 ml mlieka
 - mlieko, 900 ml;
 - 100 g masla alebo margarínu
 - 1 vrecúško vanilkového cukru
 
Postup
Zmiešajte si suché prísady na krém a pridajte mlieko, vajíčko, vanilkový cukor a zamiešajte.
Postavte to na mierny plameň a varte, kým celá zmes nezhustne. Nechajte ju ochladiť, pridajte maslo alebo margarín. Krém sa snažte vymiešať tak, aby v ňom neboli hrudky a počkajte, kým úplne vychladne.
Medzitým si vajcia vyšľahajte so štipkou soli, pridajte cukor a ďalej šľahajte.
Do vyšľahanej zmesi prilejte rastlinný olej a kefír, nasypte sódu a všetko dôkladne premiešajte.
Múku zmiešajte s kakaom, preosejte ich a pridajte do cesta po častiach – vymiešajte si hladkú konzistenciu.
Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie. Následne naň vylejte cesto a rozmiestnite ho po celom povrchu.
Predhrejte si rúru na 180 stupňov a pečte 15 – 20 minút, skontrolujte pripravenosť pomocou špáradla.
Hotové cesto nechajte vychladnúť, rozrežte ho na dve časti a každú časť na ďalšie 2 korpusy.


Vytvorte si tortu – každý korpus potrite krémom, nevynechávajte ani boky ozdobte podľa vašich predstáv.


